Half cut aurinkopaneelit

Valikoimissamme olevat Canadian Solarin aurinkopaneelit hyödyntää uutta half-cut tekniikkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että paneelien aurinkokennot ovat puolitettu laserilla. Tavallisissa aurinkopaneeleissa on 60 tai 72 kennoa, kun taas half-cut paneeleissa on 120 tai 144 kennoa.

Puolittamisella saavutetaan useita aurinkopaneelin suorituskyvyn ja kestävyyden kannalta merkittäviä hyötyjä. Half-cut aurinkopaneelit tuottavat vähemmän hukkalämpöä ja enemmän sähköä. Ne ovat myös pienemmän kennokoonsa takia vahvempia sekä vähemmän alttiita murtumille. Tämä pidentää aurinkopaneelien käyttöikää.

Puolittamisen ansiosta aurinkopaneeli toimii paremmin varjostuksessa ja pilvisellä säällä. Tämä johtuu siitä, että paneelin kennot ovat ketjutettu eri tavalla kuin perinteisissä aurinkopaneeleissa. Yhden kennon joutuessa varjoon, pienempi määrä ketjutettuja kennoja lopettaa virran tuottamisen. Half-cut paneeleissa vuotuinen tuotto siis kasvaa pienempien varjostushäviöiden myötä.

Tästä samasta syystä half-cut paneelit tuottavat talvella paremmin sähköä, kuin normaalit paneelit. Kevät auringon lämmittäessä paneelien yläosa sulaa ja paineelit alkavat tuottamaan sähköä vaikka paneelien alaosa olisikin edelleen lumen peitossa.

Kennojen määrän tuplaantuessa myös kennorivien määrä tuplaantuu. Näin yhden kennon joutuessa varjoon, puolet pienempi määrä ketjutettuja kennoja lopettaa virran tuottamisen perinteisiin aurinkopaneeleihin verrattuna. Half-cut paneeleissa vuotuinen tuotto siis kasvaa pienempien varjostushäviöiden myötä.

Haluatko lisätietoja avaimet käteen -aurinkosähköpaketeistamme? Ota yhteyttä ja tilaa ilmainen kartoituskäynti.

Me tunnemme katot

Paneelien sijoittaminen ja niiden kiinnitys tulee suunnitella huolellisesti, jotta varmistetaan katon kantavuus, kiinnityksen kestävyys, vesitiiveys, vedenohjaus sekä lumi- ja tuulikuormat. Tästä syystä on tärkeää, että asentaja tuntee ja tietää katon rakenteita myöten.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!