Aurinkosähkö

Aurinkosähkö

Aurinkosähkö on ekoteko ja järkevä investointi

Yhä useampi hankkii katolleen oman aurinkovoimalan. Suosion räjähdysmäiseen kasvuun vaikuttavat tekniikan kehittyminen, huoli maapallon tulevaisuudesta, laitteistojen aiempaa edullinen hintataso sekä sähkön ja sen siirtohintojen nousu. Aurinkoenergia on ilmaista, melutonta, päästötöntä ja uusiutuvaa energiaa.

Helposti ja huolettomasti

AurinkoCenterin Aurinkovoima on verkkoon kytketty järjestelmä, joka muuttaa auringon säteilyenergian säh­kövirraksi ja takaa kotiisi puhtaan ja ympäristöystävällisen sähkön.

Aurinkosähköön siirtyminen ei vaadi sinulta kuin päätöksen investoida aurinkoiseen tulevaisuuteen – me huo­lehdimme lopusta: asiantuntijamme kartoittaa taloosi sopivan ratkaisun, toimitamme laitteet, asennamme ne ja kytkemme järjestelmän sähköverkkoon.

Asennuksen jälkeen paneeleiden ylläpitokustannukset ovat minimaalisia. Järjestelmä ei juurikaan tarvitse kunnossapitoa. Useimmiten riittää, kun varmistaa etteivät puiden oksat varjosta paneeleita eikä niiden päälle ole jäänyt roskia. 

Jopa 10 % tuotto AURINKOSÄHKÖÄ HELPOSTI

Aurinkovoiman investoinnin tuotto riippuu kohteen sijainnista, koosta, lämmitysmuodosta sekä energian hinnan kehityksestä. Viime vuosikymmeninä sähkön hinta on noussut selkeästi yleistä hintakehitystä vauhdikkaammin. Jos sama trendi jatkuu, saattaa investoinnilla päästä jopa yli 10 prosentin pääoman tuottoon. Useimmissa kohteissa tuotto on 4–8 prosenttia.

KOTITALOUS­VÄHENNYS

Aurinkovoiman asennustyöt oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Voit saada verotuksessasi takaisin veronpalautuksena 40 prosenttia remontin työn osuudesta. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 250 €/henkilö ja 4 500 € taloutta kohti.

AURINKOSÄHKÖÄ HELPOSTI

Avaimet käteen -pakettimme sisältää:

 • Kymmenen kohtaisen katon kuntotarkastuksen
 • Aurinkopaneelit
 • Invertterin
 • Kiinnitysärjestelmän
 • Kaapelit ja liittimet
 • Turvakytkimen
 • Aurinkopaneelien ja invertterin asennuksen
 • Sähkötyöt
 • Käyttökoulutuksen
 • Etäseuranta yhteyden invertteriin, jonka avulla paneelien tuottoa voidaan seurata tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella
 • Kytkentäilmoituksen tekemisen verkkoyhtiölle

Pitkä takuu tuo turvaa

Aurinkosähköjärjestelmän asennustyöllä ja komponenteilla on pitkät takuuajat, jotka takaavat, että investointisi aurinkosähköön on pitkäikäinen.

 • Canadian Solar -aurinkopaneelien takuu on 10 vuotta ja tehontuottotakuu* on 25 vuotta / 80%.
 • ZNShine Solar -aurinkopaneelien takuu on 10 vuotta ja tehontuottotakuu* on 30 vuotta / 83%.
 • Invertterien tehdastakuu on 10 vuotta.
 • Kiinnitysjärjejstelmällä on 30 vuoden takuu.
 • Asennustyölle myönnämme 10 vuoden takuun.

* Tehontuottotakuulla tarkoitetaan kuinka monta prosenttia aurinkopaneelien nimellistehosta on jäljellä tietyn ajan jälkeen. Tällä varmistetaan, että paneelit tuottavat vielä 25 tai 30 vuoden jälkeen luvatun prosenttimäärän valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta.

Energiayhtiöistä riippumaton toimittaja

Me olemme täysin energiayhtiöistä riippumaton toimittaja. Tämä tarkoittaa sitä, että voit jatkossakin edelleen ostaa käyttämäsi energian halumaltasi yhtiöltä, eikä aurinkosähköjärjestelmän hankinta ole mitenkään kytköksissä energiayhtiöön.

UKK

Suomen aurinkosähkön vuosittainen tuottopotentiaali on verrattavissa Keski-Euroopan tuottoihin. Pitkät ja valoisat kevät- ja kesäpäivät kompensoivat syksyä ja pimeää talvea.

KattoCenterin Aurinkovoima on avaimet käteen -paketti, joka sisältää aurinkopaneelit, invertterin ja muut tarvik­keet, asennuksen, sähkötyöt sekä verkkoliittymäilmoi­tuksen tekemisen.

Aurinkopaneelit saa yleensä asentaa ilman toimenpide­lupaa katon lappeen suuntaisesti. 

Huom! Varmista tarvittavat lupa-asiat ennen projektin aloittamista kaupungin / kunnan rakennusvalvonnasta.

KattoCenterin Aurinkovoiman asentaminen kestää yleen­sä 1–2 päivää. Asennustyö ei häiritse asumista.
Aurinkoenergiaa on mahdollista varastoida erillisiin fyysisiin ak­kujärjestelmiin, mutta se ei ole akkujärjestelmien kallii­den hankintahintojen takia vielä kannattavaa.

Kyllä. Useat sähköyhtiöt tarjoavat ylijäämän ostamista lisäpalveluna omille asiakkailleen. Oman tuotannon os­tajia voi etsiä esimerkiksi Energiaviraston ylläpitämästä Sähkön hintavertailu -palvelusta.

Aurinkopaneelit ovat lähes täysin huoltovapaita. Niissä on likaa hylkivä pinta, ja sade puhdistaa paneeleihin ker­tyvän pienen lian. Lumi saattaa estää auringonsäteiden pääsemisen kennon pinnalle, mutta aurinko sulattaa paneelit nopeasti. Vuosittain on hyvä varmistaa ettei paneelien päälle ole kertynyt roskia eivätkä puiden oksat varjosta paneeleja.

1. Pienennä sähkölaskuasi

Aurinkopaneeleilla vähennät ostosähkön tarvetta, eli maksat vähemmän sähköstä ja sen siirrosta. Jos Aurinkovoimasi tuottaa sähköä yli oman kulutuksesi, voit myydä ylituotannon sähköyhtiöllesi.

2. Kiinteistön arvo kasvaa

Investointi aurinkovoimaan nostaa kiinteistösi arvoa. Nykyisten aurinkopaneelien tekninen käyttöikä on 30–40 vuotta. Voit siis hyötyä investoinnista vuosikymmeniä.

3. Puhdasta energiaa

Aurinko on puhdas ja uusiutuva energianlähde. Käytämällä aurinkoenergiaa, voimme luopua hiilidioksidipäästöjä aiheuttavista tuotantomuodoista ja säästää maapallon luonnonvaroja.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!